Bu eğitim programı, gıda biliminde sürdürülebilir yaklaşımlar üzerine odaklanarak ekserji analizi, yaşam döngüsü analizi ve yeşil kimya uygulamalarını ele almaktadır. Katılımcılar, enerji verimliliğini artırma, gıda atık yönetimi, biyoçözünür ambalaj kullanımı gibi konularda bilgi ve beceri kazanacaktır. Program kapsamında, teorik dersler, vaka analizleri, grup çalışmaları ve değerlendirme oturumları gibi çeşitli öğretim yöntemleri uygulanacaktır. Böylece katılımcılar hem akademik hem de endüstriyel uygulamalara yönelik kapsamlı bir eğitim alacaktır. Eğitim, sürdürülebilir gıda üretimi konusunda çalışan akademisyenler, lisansüstü öğrenciler, sektör profesyonelleri ve kamu yetkilileri için uygundur. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile doğrudan uyumlu olan bu program, özellikle Amaç 2 (Açlığa Son), Amaç 12 (Sorumlu Üretim ve Tüketim) ve Amaç 13 (İklim Eylemi) çerçevesinde çevresel etkilerin azaltılması, döngüsel ekonomi uygulamalarının artırılması ve enerji verimliliğinin teşvik edilmesini hedeflemektedir. Katılımcılar, gıda sektöründe ekserji ve yaşam döngüsü analizi kullanarak sürdürülebilirlik performansını nasıl iyileştirebileceklerini öğrenecek, döngüsel ekonomi ilkeleri ve yeşil kimya prensipleri doğrultusunda daha sürdürülebilir üretim süreçleri geliştirme becerisi kazanacaktır. Eğitim sonunda, katılımcıların öğrendiklerini sektörel uygulamalara nasıl adapte edebilecekleri değerlendirilecek ve elde edilen çıktılar ilerleyen çalışmalarda sürdürülebilirlik projelerine katkı sağlamak için kullanılacaktır.