Kimler Başvurabilir?

Toplamda 20 katılımcı olarak kabul edileceği eğitimde katılımcı kriterleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Katılımcılardan Beklenen Ön Bilgi ve Ön Koşullar:
  1. T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak,
  2. En az lisans mezunu olmak,
  3. Meslekten ihraç edilmemiş olmak ve herhangi bir suçtan (terör, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık vb. ) ceza almamış olmak ve adli sicil belgesi ile belgelemek.
  4. Etik veya disiplin cezası almamış olmak,
  5. Katılımcının projeye kabul edilmesi durumunda tam zamanlı katılımını sağlamak,
  6. 2237 kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak
  7. Enerji verimliliği, ekserji ve çevresel sürdürülebilirlik konularına ilgi duymak,
  8. LCA, gıda sektörü veya sürdürülebilir üretim süreçlerine dair temel bir anlayışa sahip olmak,
  9. Teknik hesaplama ve analiz süreçlerine aşina olmak.
  10. TÜBİTAK araştırmacı bilgi sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olmak. 
Eğitimin hedef kitlesi: 
  1. Lisans mezunu ve lisansüstü, özellikle gıda mühendisliği, çevre mühendisliği, sürdürülebilir üretim sistemleri ve kimya mühendisliği alanlarında öğrenim görenler.
  2. Gıda bilimi, çevre bilimleri ve sürdürülebilirlik üzerine çalışan öğretim üyeleri ve araştırmacılar.
  3. Gıda üretiminde çalışan mühendisler, enerji yöneticileri, üretim sürecinde sürdürülebilirlik uygulamalarını geliştirmek isteyen sanayi temsilcileri.
  4. Çevre politikaları, sürdürülebilir gıda üretimi ve atık yönetimi alanında çalışan kamu görevlileri ve karar vericiler.
Öncelik Verilecek Katılımcı Grupları:
  1. Daha önce bu programdan yararlanmamış olanlara,
  2. Başvuran aday, 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise,
  3. Başarı sıralamaları aynı olan (transkript notlarına dayalı) adayların seçiminde ise etkinliğe başvuru tarihleri dikkate alınacak, ilk başvuru yapanlara,
  4. Gıda üretimi süreçlerinde sürdürülebilirlik konusunda aktif çalışmalar yürüten kişiler.
  5. Ekserji analizi ve LCA konusunda araştırma veya proje geliştiren akademisyenler ve lisansüstü öğrencilere
  6. Gıda atık yönetimi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir gıda sistemleri konularında çalışmalara katkı sağlayabilecek kamu ve özel sektör temsilcilerine öncelik tanınacaktır.