Toplamda
20 katılımcı olarak kabul edileceği eğitimde katılımcı kriterleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
Katılımcılardan Beklenen Ön Bilgi ve Ön Koşullar:
- T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak,
- En az lisans mezunu olmak,
- Meslekten ihraç edilmemiş olmak ve herhangi bir suçtan (terör, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık vb. ) ceza almamış olmak ve adli sicil belgesi ile belgelemek.
- Etik veya disiplin cezası almamış olmak,
- Katılımcının projeye kabul edilmesi durumunda tam zamanlı katılımını sağlamak,
- 2237 kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak
- Enerji verimliliği, ekserji ve çevresel sürdürülebilirlik konularına ilgi duymak,
- LCA, gıda sektörü veya sürdürülebilir üretim süreçlerine dair temel bir anlayışa sahip olmak,
- Teknik hesaplama ve analiz süreçlerine aşina olmak.
- TÜBİTAK araştırmacı bilgi sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olmak.
Eğitimin hedef kitlesi:
- Lisans mezunu ve lisansüstü, özellikle gıda mühendisliği, çevre mühendisliği, sürdürülebilir üretim sistemleri ve kimya mühendisliği alanlarında öğrenim görenler.
- Gıda bilimi, çevre bilimleri ve sürdürülebilirlik üzerine çalışan öğretim üyeleri ve araştırmacılar.
- Gıda üretiminde çalışan mühendisler, enerji yöneticileri, üretim sürecinde sürdürülebilirlik uygulamalarını geliştirmek isteyen sanayi temsilcileri.
- Çevre politikaları, sürdürülebilir gıda üretimi ve atık yönetimi alanında çalışan kamu görevlileri ve karar vericiler.
Öncelik Verilecek Katılımcı Grupları:
- Daha önce bu programdan yararlanmamış olanlara,
- Başvuran aday, 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise,
- Başarı sıralamaları aynı olan (transkript notlarına dayalı) adayların seçiminde ise etkinliğe başvuru tarihleri dikkate alınacak, ilk başvuru yapanlara,
- Gıda üretimi süreçlerinde sürdürülebilirlik konusunda aktif çalışmalar yürüten kişiler.
- Ekserji analizi ve LCA konusunda araştırma veya proje geliştiren akademisyenler ve lisansüstü öğrencilere
- Gıda atık yönetimi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir gıda sistemleri konularında çalışmalara katkı sağlayabilecek kamu ve özel sektör temsilcilerine öncelik tanınacaktır.